Tule mukaan


4

Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa ja missä vaiheessa vuotta tahansa!

Kesälomien jälkeen käynnistämme taas viikkokokoontumiset koko lippukunnan yhteisessä Syyskauden avauksessa 15.8.2019 Linnainmaan seurakuntakeskuksella. Tervetuloa tutustumaan!

Mukaan toimintaamme pääset ilmoittautumalla oheisen linkin kautta: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=9999683 

Lähetettyäsi jäsenhakemuksen, jäsensihteerimme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian tarkistettuaan ryhmän tilanteen ryhmänjohtajilta.

Jos ryhmä on täynnä, täytettyäsi linkin lomakkeen olet jonossa. Kysymyksissä otathan yhteyttä lippukunnanjohtajaan!

Jokaiselta uudelta jäseneltä keräämme perustiedot jäsenrekisteri Kuksaan. Näin partiovakuutus astuu voimaan ja voit osallistua eri tapahtumiin.

Täyttöohje:
Valitse jäsenlaji 1 tai 2 lomakkeen ohjeiden mukaisesti.  Täytä lapsen/omat tiedot, tähdellä merkityt ovat pakollisia. Puhelinnumeroksi voit merkitä nollia, jos lapsella itsellä ei ole puhelinta käytössä. Ilmoitettavan ollessa alaikäinen, paina ”Lisää huoltaja” ja täytä huoltajan tiedot, myös sähköposti ja puhelinnumero. Jos huoltaja on partiolainen, laita siitä huomautus lisätietoihin. Paina ”Tallenna”. Jokaisella alaikäisellä pitää olla vähintään yksi huoltaja rekisterissä, halutessaan niitä voi laittaa enintään kolme.

Huomioithan, että 3-jäsen (vaihtoehto päivittyy lomakkeelle (8/2018)) tarkoittaa alle kouluikäistä ns. perhepartiolaista. Tammero ry:n sääntöjen mukaan alle kouluikäisten lasten ottaminen jäseneksi ei ole tällä hetkellä mahdollista, mutta asia korjataan sääntöjä päivitettäessä. Tällä hetkellä lippukunnalla ei ole omaa perhepartiotoimintaa. Suomen Partiolaisten tiedote perhepartiosta.

Kun lippukunta on hyväksynyt jäsenyyden, huoltaja saa sähköpostina ”jäsennumeron”, jonka avulla voi jatkossa päivittää lapsensa yhteystietoja osoitteessa kuksa.partio.fi. Huoltajia ei lasketa jäseniksi eikä heille tule jäsenmaksusta laskua. Täysi-ikäiselle uudelle jäsenelle luodaan omat tunnukset ja lippukunta opastaa niiden käytössä.

Jäsenrekisteri Kuksan ohjeet ja lisätiedot huoltajille

Mitä partio maksaa?

Kerran vuodessa maksetaan jäsenmaksu, joka jakautuu Suomen Partiolaisten, Hämeen Partiopiirin ja lippukunnan kesken. Jäsenmaksun maksamisen jälkeen jäsenellä

  • on oikeus osallistua viikkotoimintaan lippukunnassa
  • on oikeus osallistua partiotapahtumiin kuten leireille, retkille ja kisoihin
  • partiovakuutus astuu voimaan (toissijainen vakuutus),
  • saat Partio-lehden neljä kertaa vuodessa kotiin
  • 10% alennusta Scandinavian Outdoorstoresta ja Partioaitasta (myös jo alennetuista hinnoista, ei koske partiotuotteita)

Jäsenmaksun suuruus on tällä hetkellä yhteensä noin 70 euroa, josta Tammero ry:n osuus on 10 €

Jäsenmaksut ja laskutus

Jäsenedut

Osallistuessasi erilaisiin tapahtumiin kuten retkille, leireille ja kisoihin kerätään myös osallistumismaksu. Tapahtumamaksut vaihtelevat tapahtuman luonteesta riippuen kolmen euron päivätapahtumista yli sadan euron suurleireihin. Osallistumismaksuilla pyritään kattamaan tapahtuman kulut – ei tuottamaan voittoa.

Kuten kaikissa harrastuksissa myös partiossa rahaa menee varusteisiin. Partiossa hankinnat eivät ole pakollisia, mutta suotavia. Ne luovat yhteenkuuluvuutta ja niiden avulla esim. retkeily on mielekkäämpää. Suurin osa hankinnoista on kertaluontoisia, joten kun kerralla panostaa varusteisiin ei niitä tarvitse moneen vuoteen uusia.

Oikeat ja oikean kokoiset varusteet tekevät retkeilystä ja ulkoilusta mukavampaa. Opastamme jäseniä ja kotiväkeä varusteisiin liittyvistä asioista. Kaiken ei tarvitse olla hienointa ja uusinta mallia eikä kaikkea tarvitse hankkia kerralla. Kauppojen ja kirpputorien lisäksi johtajilta ja muilta partiolaisilta voi kysyä tavaroita lainaan. Pieneksi tai tarpeettomaksi jääneitä varusteita kaupataan myös Tammeron kotiväkiryhmässä Facebookissa.

Opas kotiväelle

Kotiväen oppaan 2018 saat ladattua itsellesi tästä: Opas partiolaisen kotiväelle 2019.
Oppaaseen on koottu tärkeää asiaa lippukuntamme käytännöistä ja partiosta yleisesti. Toivomme jokaisen uuden jäsenen huoltajan lukevan oppaan. Opasta jaetaan myös paperisena kololla.